AOW’ers aannemen? Dit zijn jouw voordelen!

Bij Industrie Recruiters zoeken we altijd die beste match voor jouw organisatie. Leergierige starters, young professionals en seniors: ze komen hier allemaal langs. En ook enthousiaste AOW-gerechtigden nodigen we regelmatig uit voor een sollicitatiegesprek. Die worden in de arbeidswereld vaak over het hoofd gezien, terwijl ook zij veel voordelen meenemen. Wij sommen een paar voor je op. 

  1. Een grote bron van kennis en ervaring 

AOW’ers zijn doorgewinterde professionals. Met alle meters die ze in hun carrière hebben gemaakt, hebben ze onderweg veel kennis en ervaring verzameld. Ze kennen hun vak van binnen en buiten, en hebben allerlei uitdagingen en problemen al eens opgelost.

  1. Mentoren voor nieuwe of jonge medewerkers

Die rijkdom aan kennis en skills kunnen ze mooi doorgeven aan de volgende generatie. Zo dragen ze bij aan de professionele ontwikkeling van jongere medewerkers, zij kunnen zo weer meer waarde toevoegen aan hun werk. 

Ook vinden veel jongere medewerkers het fijn om te sparren met ervaren collega’s. Grote kans dat zij hun vragen kunnen beantwoorden en ze helpen richting een goede aanpak. Dat komt de productiviteit en het zelfvertrouwen van collega’s ten goede.

  1. Rust en structuur

AOW’ers hebben over het algemeen een kalme, gestructureerde werkhouding. Ze hebben geleerd om efficiënt te werken en nemen minder snel impulsieve beslissingen. Dat draagt bij aan een stabiele werkomgeving, met rust en orde in het team.

  1. Geen transitievergoeding en lagere werkgeverslasten

Bij ontslag betaal je geen transitievergoeding voor werknemers met een pensioengerechtigde leeftijd. Ook hoef je meerdere premies – voor bijvoorbeeld de Werkloosheidswet en Ziektewet – niet te betalen. Daar heeft de AOW’er immers geen recht meer op. Zo bespaar je flink op loonkosten.

  1. Verruimde ketenregeling

Dankzij de verruimde ketenregeling voor AOW’ers ben je flexibeler in het aangaan van tijdelijke contracten. Drie tijdelijke contracten leiden nog niet tot een vast dienstverband, daar heeft de medewerker pas na zes contracten in maximaal vier jaar tijd recht op. Zo heb je meer ruimte om de samenwerking te evalueren en naar wens aan te passen. 

  1. Minder risico bij ziekte

Wordt een medewerker ziek? Dan ben je normaal gesproken verplicht om tot wel 104 weken door te betalen. Maar als het om een AOW’er gaat, is die financiële impact een stuk kleiner. Sinds 1 juli 2023 is de loondoorbetalingsplicht voor een AOW’er zelfs van dertien weken gewijzigd naar slechts zes weken. 

Je hebt tijdens die zes weken de plicht om met samen te werken aan een re-integratie binnen je eigen bedrijf. Maar de zoektocht naar een passend alternatief bij een ander bedrijf – het zogenoemde tweede spoor – kun je overslaan. Na zes weken vervalt het opzegverbod.

Klaar om een AOW’er je team te laten verrijken? 

Een ding is zeker: AOW’ers die hun carrière nog niet willen beëindigen, zijn hartstikke bevlogen. Met hun rijkdom aan kennis en skills voegen ze veel waarde toe, flexibel en zonder grote (financiële) risico’s. Die ideale vakman of -vrouw voor je team vind je via Industrie Recruiters. Als jij jouw wensen doorgeeft, vinden wij die perfecte match! 

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

×